Psihoterapeutkinja

Željka Radnić

mag. pedagogije, NLPt psihoterapeutkinja, wingwave coach

zeljka-j

2013. sam diplomirala pedagogiju, a moje dosadašnje radno iskustvo je u malim dislociranim školskim sredinama, u dječjem vrtiću te volontersko iskustvo u domu za nezbrinutu djecu koje me je značajno promijenilo i ostavilo neizbrisiv trag kako na mome radnom, tako i na životnom putu. Znate li da je Tolstojeva najcitiranija rečenica “Sve sretne obitelji nalik su jedna na drugu, svaka nesretna obitelj nesretna je na svoj način”?

Upravo rad s obiteljima me motivirao da upišem četverogodišnju edukaciju iz Neurolingvističke psihoterapije pri NLP akademiji pod mentorstvom dr. Nade Kaiser. 

Smatram da je društvo satkano od pojedinaca i njihovih akcija te kako svaki pojedinac treba pokretati inicijative kako bi došlo do pomaka unutar društva, zato sam u mjestu svog stanovanja osnovala udrugu koja pruža podršku mladim članovima našeg društva kroz različite socioemocionalne radionice.  Isto tako smatram kako je za potpunu ostvarenost na svim životnim područjima potrebno biti duboko povezan sa samim sobom jer u užurbanom tempu života često znamo sebe staviti na autopilot te zanemariti signale koje nam šalje naše tijelo. 

Na studiju psihoterapije koji nije samo učenje, već  i rad na sebi u smislu pomicanja granica, rješavanja blokada te unaprjeđenja životne kvalitete, shvatila sam koliko smo sami  sebi potrebni za određene promjene koje želimo postići u svom životu, odnosno rast i razvoj. Kada govorimo o osobnom rastu i razvoju mislimo na psihološki i emotivni razvoj pojedinca s ciljem postizanja izvanredne učinkovitosti u bilo kojem području života. Osobni rast i razvoj je spoznaja da su u tebi svi potrebni resursi te da možeš u bilo kojem trenutku ostvariti ono što možda već dugo želiš, ali iz nekog razloga misliš da ne možeš. Možda je to zato što sa sobom nosiš priče i odnose iz djetinjstva koje te pomalo koče u ostvarivanju osobnih ciljeva jer nije lijepo, nije potrebno, što će drugi reći, misliti… 

Upravo zbog toga što smo gotovo svakodnevno ometani u funkcioniraju, psihoterapija je postala nužnost društva te ćemo se u njoj svjesno otvoriti prema svojoj unutarnjoj mudrosti i preuzeti kontrolu nad svojim životom jer gotovo svi dobro znamo kako je teško biti slab, kako je teško biti sam, i biti star, a biti mlad! U radu s klijentima najviše me veseli kada klijent preuzme kompas svog života te usmjeri svoj život u onom pravcu u kojem želi ići. 

U slobodno vrijeme uvijek se volim dodatno educirati, ali ponajviše volim dugo toplo ljeto, jednu malu pješčanu plažu, dobru knjigu i dobar crljenak, a rado bih čula što volite Vi?

Završene edukacije:

Tu smo za sva pitanja i odgovore koje treba raspetljati

Kontaktirajte nas